dieta Dukan redivivus II

ca să revenim la avantajele și dezavantajele dietei Dukan și să continuăm cu părțile mai puțin plăcute, mă simt dator față de cei care vor să apuce drumul acesta să le spun că pentru o perioadă de 2, 3 luni vor deveni niște nesuferiți, niște arțăgoși. și asta nu pentru că așa ar fi ei de felul lor, ci pentru că lipsa carbohidraților îi va obsosi, îi va face irascibili, astfel incât totul li se va părea enervant, devenind ei înșiși, prin aceasta, insuportabili.

o altă chestie pe care am remarcat-o pe propria-mi piele, este oboseala fără motiv aparent, însă și asta tot de lipsa carbohidraților este legată, sau, mai degrabă, de lipsa de energie. căci degeaba ți se spune în cărți faptul că organismul transformă grasimea în energie, ceea ce este perfect adevărat, tot atât de real este faptul că același organism are prea multe pe cap pentru a mai fi capabil să secrete enforfine în așa măsură încât să ne mai facă si fericiți. pentru o mai amănunțită explicație a fenomenului, citiți acest articol.

sigur, vă veți spune că îmi vărs aici frustrările acumulate in aproape o luna de dietă Dukan, însă vă asigur că nu este deloc așa. mai întâi pentru că am slabit, din 11 iulie 2012, aproape 9 kilograme. mai apoi pentru că am putut mânca în voie alimentul care îmi place cel mai mult, și anume carnea. să nu credeți că am înfulecat doar piept de pui fiert, nu. am mâncat chiar și carne de porc, in ciuda faptului că, teoretic, este strict interzisă, am mâncat și mezeluri de genul șuncă de praga, babic, pastramă de porc și de curcan, am mâncat pește sub toate formele sale de agregare (sic!): la grătar, marinat, afumat și în conservă. așadar, am mâncat. cu toate acestea, cred că cel care se înhamă la chestia asta ar trebui să știe foarte exact ce-l așteaptă. credeți-mă: când Dukan scrie că după primele zile fără carbohidrați vă veți simți plini și debordanți de energie, bullshitează la greu. pe bune!!!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.