bere chişinău

bere chişinău

mda…. bere chişinău. eu nu prea le am pe astea cu apropierea de republica moldova şi că basarabia e pământ românesc. nu pentru că aş fi total lipsit de fior patriotic, în basarabia de acum nu mai este aceeaşi cu cea care ne-a fost răpită. sigur, la oameni mă refer, nu la spaţiul geografic.

moldovenii de acum sunt rezultatul deportărilor masive de populaţii din alte foste republici sovietice, iar faptul că încă se vorbeşte românește nu este atât de relevant pentru identitatea reală a locuitorilor de peste prut.

dar nu o să ma cert eu acum cu leonida lari. nu. acum vreau să vă povestesc despre o întâmplare fericită, venită parcă sa contrabalanseze dezamăgirea cauzată de reîntâlinirea cu noul gambrinus.

aşadar, ieri seară, la mega image de pe siseşti afalându-mă, am dat cu ochii de o bere ambalată ca un iarut, ieftină şi pe care scria mare de tot chişinău. bai, la 2,67 lei cutia de 500ml, ce aşteptări să ai? aşa ca am luat o singură doză, celelalte două câştigătoare fiind de la dab, o firmă prietenă.

am ajuns acasă, am lasat-o să-şi facă dambalua în congelator, iar după 30 minute am deschis-o. concluzie: o bere bună, nici exagerat de acidă, aşa cum este noul gambrinus, nici plată. rezonabil de amară, plăcută limbii, frumoasă la culoare, uşor spre ambru, mai degrabă decât spre blond.

în afară de cele de mai sus, ce doamne iartă-mă să mai spun despre o bere? este bună. nu cea mai bună bere din câte mi-a fost dat să beau până acum, dar o bere bună.

aşadar, bere chişinău: recomand.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.