Piste pentru bicicliști? De ce?

piste de biciclete

Am ascultat cu o ureche distrată discursul lui Firea despre primul an de mandat. Așa cum ar face oricine, s-a ridicat in slăvi atât de sus, încât abia ii mai puteai vedea chica de blonda din cutie. 

Trecem peste promisiunile neonorate, peste aberațiile gen internet gratuit in transportul in comun. Însă, ca biciclist care merge prin orașul asta, cel mai discutabil subiect mi s-a părut a fi cel legat ce pistele de biciclete. 

Părerea mea, de biciclist, încă o data, este ca aceste piste nu ar trebui sa fie o problema a autorităților locale. Iar asta pentru simplul motiv ca nu ar trebui sa existe. Punct. 

Într-adevăr, biciclistul este un participant la trafic precum oricare altul: automobilistul, motociclistul si pietonul. La fel ca aceștia, se bucura de drepturi, dar are si obligații. Astfel încât nu văd de ce ar trebui sa i se construiască pista specială? Cred ca este mai simplu sa i se acorde atenția cuvenita, el sa respecte prevederile legale si toată lumea sa fie fericita. Altfel, de ce nu am face piste si pentru motocicliști, pentru trotinete sau pentru cei care merg pe skate board?

Înainte sa aruncați cu pietre, repet: merg cu bicicleta prin oraș. Des. Si doar pe drum, niciodată pe trotuar. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.