diagnostic: diabet zaharat de tip 2

am diabet. cum am aflat? e simplu: acum două săptămâni, m-a mâncat în cur. și bine a făcut. vorbeau colegele mele despre o super doctoriță de la medsana, doamna doctor colda anca. dracușorul ipohondru, care tocmai se sculase din somn, nu s-a putut abține: du-te și vezi cum stai cu glicemia, cu colosterolul. că ești gras, ești stresat, mănânci mult și ca dracu de prost, bei, nu mai faci sport deloc, deloc, in fine, ești varză. goooooo, fatty boy! just go!

eu, ascultător, ca orice bărbat căcăcios care se respectă, m-am programat. ce mai tura, vura, diagnosticul a venit peste mine precum un TIR peste un biciclist cu castile la maxim în urechi: hiperglicemie. mai precis și mai pe românește, diabet zaharat de tip 2.

teoretic, am belit-o! nu? oricum, în cazul de față să spui că ai belit-o e oarecum ironic, dat fiind ca tocmai cu erecția ai putea avea cele mai mari probleme….

practic, mă bucur că s-a întâmplat. frate, ești dus?, o să mă intrebați. nu, nu sunt dus. ma bucur ca am aflat acum și nu mult mai târziu. iar în cazul ăsta, mai târziu poate însemna prea târziu. plus de asta, eu sunt un procrastinator cum nu vă puteți imagina. dacă s-ar putea, aș amâna până și ziua de ieri. aș amâna și amânarea, if you see what I mean. de acum încolo, chiar va trebui să dau jos din rânză.

diabet zaharat de tip 2. de acum nu mai pot amâna. nu mai am voie să o fac. iar dacă va fi să mai tot amân, să știți că doresc sicriu închis. a bon entendeur, salut!

ce cadou de 50 de ani poate fi mai frumos decât 238mg/dl la testul de toleranță la glucoză? chestia aia în care trebuie să bei 75g de glucoza in 200ml de apă rece, totul în mai putin de 5 minute. puahhhh, grețos rău.

așadar, adio, cofetăria maria, adio cremă de zahăr ars. bonjour haine noi, bonjour priviri mirate: ioiii, ce ai slăbit! ai ceva, ești bolnav? da, frate, sunt. sunt bolnav. am slăbit grație faptului că am aflat că sunt bolnav. you got a problem with that?

hai, să fim sănătoși și voioși! și încă ceva: dacă vă mai aud pe vreunul că-mi spuneți, vai, ce dulce ești, vă rup!

3 Comments

  1. Bine ca te-ai cautat. Ai grija de tine si prajituri sunt o gramada. Sunt specialista in free of… gluten free, diary free, sugar free. La 50 de ani esti intreg si foarte dulce, eu la 45 cu u deget mai putin..temporar, ce-i drept…
    Pupici!!!

    1. nu prajiturile o sa-mi lipseasca, ci ghiudemul si chardonnay-ul. nu am prins-o pe aia cu degetul in minus. poti sa dezvolti, te rog?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.