Ucraina – 02 martie 2022

Despre Ucraina se scrie zilele acestea mai mult s-a scris vreodată despre orice. Fiecare român, fiecare locuitor al Terrei are adevărul său despre invazie, despre Putin, despre Rusia, despre refugiați, despre ce ar trebui sa facă NATO, despre mercenarii ceceni, despre totul și despre toate.

Eu nu mă pricep la subtilități politice și nici nu sunt analist militar. Nu are sens să îmi bat gura pe subiecte pe care le stăpânesc doar superficial. Las altora plăcerea și îndatorirea profesională de a face asta.

Însă, însă văd un lucru pe care mulți îl scapă din vedere: Putin sau ne-Putin, Zelensky sau ne-Zelensky, Ucraina sau ne-Ucraina, eu văd un imperiu care s-a trezit după o lungă hibernare și căruia îi este foame. Ucraina, Putin, Zelensky, toate astea sunt detalii. Periculos este faptul că acest uriaș s-a trezit, iar cei din jur se prefac că nu l-au văzut cum începea sa deschidă ochii-i bulbucați încă din 2014.

Nu, domnilor care acum păreți îngrijorați de soarta Ucrainei, Rusia nu a început să se trezească acum câteva luni, când ați văzut voi, mirați din cale afară, că dementul înghesuie trupe în coasta Ucrainei. Primul semn de trezire a fost anexarea Crimeei, in 2014. V-ați rățoit atunci puțin la Putin și ați crezut că s-a pișat pe el de frică. Voi încă îl măsurați pe Putin cu măsura omului civilizat, cu măsura ăluia subjugat de politically correctness, de normele culturii și civilizației occidentale moderne. Dar el nu este așa, iar acum vă oferă posibilitatea de a-l observa în acțiune, în toată splendoarea lui. Și sunteți uluiți?

Cireașa de pe tortul ipocriziei le revine americanilor… Pariez cu cine dorește că 99,8% din americani habar nu au unde este Ucraina pe globul pământesc. Dar sunt solidari cu poporul ucrainean. Sunt solidari pentru că, să nu ne mai ascundem după degete, țări precum Ucraina țin războiul departe de America. Iar pentru asta, cel puțin cu vorbele să fii alături de oamenii ăia care mor, căci de făcut, oricum nu faci nimic…

Suntem pe 2 martie 2022, ora 12:05 PM. Părerea mea este că o să iasă extrem de nasol, militar vorbind, pentru toată lumea. Putin nu mai are ce pierde. Este păcat și pentru noi, dar și pentru poporul rus, care o să ducă pe nedrept în cârcă crucea acestui război imund multă vreme de acum încolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.