BOR, felicitări!

Sunt un adept convins al laicității. Pentru cine nu știe cu ce se mămâncă asta, le spun eu, scurt și cuprinzător: sunt împotriva clerului, nu împotriva credinței religioase. Adică am un dinte contra popilor, iar când spun popi, nu refer doar la popii noștri, creștini, ci la orice reprezentant al oricărei religie de pe Pământul ăsta mare.

În opinia mea, popii sunt niște barbați impotenti, și nu mă refer aici la capacitatea lor de a duce la bun sfărșit un act sexual. Prin impotență înțeleg, în acest context, neputința acestor bărbați (sic!) de a face față vieții adevărate. Punct!

Dacă lărgim puțin cadrul, devine cât se poate de evident că sunt și împotirva bisericii, ca instituție. Mie se pare că face mult rău pe lume. A ține prizonieri oameni inculcându-le ideea că s-au născut păcătoși, că își trăiesc viața în păcat și ca vor muri tot așa, păcătoși și că tu, biserică, eși singura instanță pământeană care le poate aduce oarecare alinare, este o practică dezgustătoare moral. Dacă, peste toate astea, mai vezi și porcăriile pe care le fac preoții și dacă ești dispus să vezi toate astea cu ochi lucizi și imparțiali, nu se poate, în măsura în care ai un creier cât de cât funcțional, să te mai uiți în gura popilor fără o scârbă suverană. Dacă doriți, putem detalia aceste subiecte în postări ulterioare.

Cu toate acestea, trebuie sa fiu imparțial și să recunosc faptul că m-a mirat și m-a bucurat ieșirea oficiala la rampă a BOR în ceea ce privește tragedia din Ucraina. Nu mă așteptam ca daniel să aibă curajul de a lua o poziție atât de fermă față de colegul său întru prea-fericire, patriahul kiril al rusiei (da, am scris substantivele proprii cu litere mici pentru că nu merită altfel…). Iata despre ce vorbesc: BOR vs. kiril.

daniele, vorba aia: azi ai o bilă albă din partea mea! dar sunt convins că o să devina extrem de repede neagră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.